Pravila privatnosti

INFORMACIJE O OPĆOJ UREDBI O ZAŠTITI PODATAKA (OUZP)

Ova Izjava o zaštiti podataka podržava obvezu informiranja u skladu s čl. 13. OUZP-a; istovremeno sadrži i evidenciju aktivnosti obrade podataka u skladu s čl. 30. OUZP-a.

Voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka:
Supernova Slavonski Brod d.o.o.
Avenija Većeslava Holjevca 62, 10010 Zagreb
OIB: 67378156267

POVJERENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

U skladu s čl. 37. UOZP-a ne imenuje se povjerenik za zaštitu podataka.

Zaštita podataka
Vlasnici ovih stranica vrlo ozbiljno shvaćaju zaštitu vaših osobnih podataka. S vašim osobnim podatcima postupamo povjerljivo i u skladu s odredbama o zaštiti podataka te ovom Izjavom o zaštiti podataka.

Korištenje našom mrežnom stranicom u pravilu je moguće i bez navođenja osobnih podataka.
Ako se na našim stranicama prikupljaju osobni podatci (npr. ime, adresa ili adrese e- pošte), prikupljanje podataka uvijek se, ukoliko je moguće, provodi na dobrovoljnoj osnovi.

Podaci se bez vaše izričite privole ne ustupaju trećima. Ukazujemo na to da prijenos podataka internetom (npr. u slučaju komuniciranja e- poštom) može imati sigurnosnih nedostataka. Besprijekorna zaštita podataka od pristupa trećih strana nije moguća.

KOLAČIĆI
Ova se mrežna stranica koristi kolačićima. Upotrebljavamo kolačiće kako bismo personalizirali sadržaje i oglase, ponudili funkcije preko društvenih medija i analizirali pristup našim mrežnim stranicama.

Osim toga, podatke o posjećivanju naših mrežnih stranica ustupamo našim partnerima za društvene medije, marketing i analize.
Postoji mogućnost da naši partneri te informacije povezuju s drugim podatcima koje ste im ustupili ili koje su oni prikupili u okviru vašeg korištenja tim uslugama.

Kolačići su male tekstualne datoteke kojima se koriste mrežne stranice kako bi posjećivanje mrežnih stranica bilo učinkovitije.
U skladu sa zakonskim propisima možemo pohranjivati kolačiće na vašem uređaju ako je to nužno za rad te stranice. Za sve druge vrste kolačića potrebna nam je vaša privola.

Na ovoj se stranici upotrebljavaju različite vrste kolačića.  Neke kolačiće koji se javljaju na našim stranicama postavljaju naši partneri.

Vaša privola vrijedi za sljedeće domene: www.supernova.hr i www.supernova-slavonskibrod.hr 

Vaše trenutačno stanje: dopusti kolačiće.

NUŽNI KOLAČIĆI
Nužni kolačići olakšavaju korištenje mrežnom stranicom na način da omogućuju korištenje osnovnih funkcija kao što su navigacija stranicom i pristup sigurnim područjima mrežne stranice. Mrežna stranica bez tih kolačića ne može ispravno funkcionirati.

STATISTIKE
Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima mrežnih stranica u shvaćanju interakcije između mrežnih stranica i posjetitelja.

MARKETING
Marketinški kolačići upotrebljavaju se radi praćenja posjetitelja na mrežnim stranicama. Namjera je prikazivati oglase koji su pojedinom korisniku relevantni i privlačni. Stoga su takvi podatci korisni za oglašivača i treće strane nadležne za marketing.

KONTAKTNI OBRAZAC
Kada nam preko kontaktnog obrasca šaljete upite, vaši podatci iz obrasca s upitom, uključujući i tamo navedene podatke za kontakt, pohranjujemo radi obrade upita i za slučaj dodatnih pitanja. Te podatke bez vaše privole ne ustupamo trećim stranama.

VAŠA KORISNIČKA PRAVA
Kao korisnik na zahtjev ćete dobiti za Vas besplatnu informaciju koji su Vaši osobni podaci pohranjeni. Ako Vaš zahtjev ne bude bio u suprotnosti sa zakonskom obvezom za pohranjivanje podataka (npr. pohranjivanje telekomunikacijskih podataka), imat ćete pravo na ispravak pogrešnih podataka, kao i pravo na obustavu obrade ili brisanje svojih osobnih podataka.

GOOGLE ANALYTICS
Ova mrežna stranica koristi se funkcijama analize mrežnih stranica Google Analytics. Ponuditelj te usluge je tvrtka Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi se takozvanim kolačićima.

Radi se o tekstualnim datotekama koje se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu načina na koji ste se koristili mrežnom stranicom.
Informacije o korištenju ovom mrežnom stranicom dobivene kolačićima u pravilu se šalju na poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju.

DODATAK ZA PREGLEDNIK
Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućim postavkama sofvera vašeg preglednika; no, ukazujemo na to da u tom slučaju pojedine funkcije ove mrežne stranice možda nećete moći koristiti u punom opsegu.

Evidenciju podataka dobivenih kolačićima koji se odnose na način na koji se koristite mrežnom stranicom (uklj. Vašu IP adresu) i njihovu obradu od strane tvrtke Google možete spriječiti na način da preuzmete i instalirate dodatak pregledniku koji je dostupan na sljedećoj poveznici:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptouthhldde

PRIGOVOR NA PRIKUPLJANJE PODATAKA
Prikupljanje vaših podataka funkcijom Google Analytics možete spriječiti na način da kliknete na ovu poveznicu. Postavlja se kolačić za odbijanje usluge (opt-out) koji sprječava prikupljanje vaših podataka prilikom budućih posjeta ovoj mrežnoj stranici: deaktiviraj Google Analytics.

Više informacija o načinu na koji Google Analytics postupa s korisničkim podatcima pronaći ćete u Izjavi o zaštiti podataka tvrtke Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245hhldde

WEB FONTOVI
Radi jedinstvenog prikaza vrsta pisama na ovoj se stranici upotrebljava takozvana funkcija Web Fonts koju osigurava tvrtka Google.
Prilikom pozivanja stranice vaš preglednik učitava potrebne vrste pisma u predmemoriju vašeg preglednika što omogućuje ispravan prikaz tekstova i vrsta pisama. 

Ako vaš preglednik ne podržava Web Fonts, vaše se računalo koristi standardnim pismom. Dodatne informacije o funkciji Google Web Fonts pronaći ćete na: https://developers.google.com/fonts/faq te u Izjavi o zaštiti podataka tvrtke Google: https://www.google.com/policies/privacy/

SSL KRIPTIRANJE
Radi sigurnosti i zaštite prijenosa povjerljivih sadržaja kao što su na primjer upiti koje nam šaljete kao vlasniku stranice, ova se stranica koristi SSS kriptiranjem. Kriptiranu vezu prepoznat ćete po tome što se adresna traka preglednika prebacuje s “http://” na “https://” i što se u traci vašeg preglednika pojavljuje simbol lokota. Ako je SSS kriptiranje aktivirano, podatke koje nam šaljete ne mogu čitati i treće strane.

SLANJE REKLAMNE E-POŠTE
Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu slanja newslettera. Vašu mail adresu koristimo isključivo za slanje promotivnih newslettera. Obrada e-mail adresa se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka („GDPR“) i hrvatskim zakonima i propisima.
Ne uzimamo podatke koji ne služe izvršenju tražene usluge. Podaci koje uzimamo mogu sadržavati:

  • Ime i prezime / naziv
  • E mail adresa

Isporuku newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju odjava, Supernova  koristi SendinBlue platormu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima (GDPR). Vaše je pravo prihvatiti ili odbiti primanje naših obavijesti.

PRAVA KORISNIKA

  • Pravo na pristup vašim podacima
  • Prvo na ispravak
  • Pravo na zaborav
  • Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka

PRAVO NA PRISTUP
Imate pravo na informaciju o svojim osobnim podacima koje vodimo i držimo u našem sustavu za newslettere.

PRAVO NA ISPRAVAK
Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, ukoliko mislite da su neispravni molim Vas da nas kontaktirate na zastita.podatakassupernova.hr

PRAVO NA ZABORAV - BRISANJE
Imate pravo na brisanje- zaborav Vaših osobnih podataka, ukoliko smatrate da je potrebno  Vaše podatke   izbrisati  javite nam  na  e-mail: zastita.podataka@supernova.hr i ono će biti uklonjeno bez nepotrebne odgode. Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka

Ako uložite prigovor oko upotrebe osobnih podataka iste nećemo upotrebljavati u tu svrhu (slanja newslettera). Imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka, na adresu elektroničke pošte azopsazop.hr ili na adresu Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb.
Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava

Za sva pitanja i zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi: zastita.podataka@supernova.hr
Vlasnici stranica zadržavaju izričito pravo na poduzimanje pravnih koraka u slučaju slanja reklamnih informacija bez zahtjeva, npr. slanjem spam e-pošte.

FACEBOOK PIXEL
Naša mrežna stranica upotrebljava za mjerenje konverzije pixel kod za akcije posjetitelja tvrtke Facebook, Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”).

To omogućuje praćenje ponašanja posjetitelja stranica nakon što su kliknuli na reklamu na Facebooku te su proslijeđeni na mrežne stranice ponuditelja. To pak omogućuje analizu učinkovitosti reklamnih oglasa u statističke svrhe i radi istraživanja tržišta te za optimizaciju budućih reklamnih aktivnosti.

Prikupljeni podatci za nas su kao vlasnike ove mrežne stranice anonimni, ne možemo donositi zaključke o identitetu korisnika. No, Facebook pohranjuje i obrađuje te podatke tako da postoji mogućnost povezivanja s pojedinim korisničkim proflom i Facebook može podatke koristiti u vlastite reklamne svrhe, i to u skladu sa smjernicom o upotrebi podataka tvrtke Facebook- (https://www.facebook.com/about/privacy/).

Time Facebook omogućuje prikazivanje reklamnih oglasa na svojim stranicama i izvan Facebooka. Na takvu upotrebu podataka vlasnik stranice nema nikakav utjecaj. U napomenama o zaštiti podataka tvrtke Facebook pronaći ćete napomene o zaštiti vaše privatnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/Na poveznici https://www.facebook.com/ads/preferences/hentry_productdad_settings_screen  možete deaktivirati funkciju remarketinga
„Custom Audiences”. Preduvjet je da ste prijavljeni na Facebook.
Ako nemate Facebook račun, reklame tvrtke Facebook koje se temelje na pretraživanju mrežnih stranica s vaše strane možete deaktivirati na mrežnoj stranici oglašivačke   udruge   European    Interactive    Digital    Advertising   Alliance: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/

Lista kolačića

 

Ime kolačića

Svrha

Trajanje

scl-cookies-accepted

Ako korisnici prihvate korištenje kolačića klikanjem "prihvaćam" na skočni prozor, odabir se pohranjuje tako da se skočni prozor više ne pojavljuje.

1 godina

scl-language-chosen

Pohranjivanje dabira jezika uz skočni prozor (skočni prozor je vidljiv samo ako je dostupna jezična varijanta koja odgovara postavkama preglednika korisnika).

1 godina

_ga, _gat_gtag_UA_*_1, _gid

Za anonimnu analizu ponašanja korisnika u Google Analyticsu.

2 godine